Cevap Gönder  

Aktif Üye
Aktif Üye
 
Yaş: 51
Kayıt: 30.08.2007
Mesajlar: 70
turkey.gif
 Ramazan ve diyet bir arada
 Cum 21 Ağu, 2009 11:08
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_1511.htm adresinde Fevzi Özgönül"ün "Ramazanda Kilo vermek" isimli bir makalesi var. Okumanızı tavsiye ederim.

Makalede ana hatlarıla şunlar anlatılmaktadır:

1. İftar ve sahura dikkat etmeliyiz, mutlaka sahura kalkıp bütün gün kullanacağımız enerjiyi almalıyız.

2- Sahurda aldığımız enerji öğlene kadar biz idare eder. Öğleden sonra yedek enerji depolarını yakmaya başlarız. Bu yedek enerji depoları depo yağlarımızdır. Fakat dikkat etmemiz gereken bir durum daha vardır depo yağlar yandığında bol miktarda artık madde meydana gelir hele oruç tutuyor ve su içemiyorsak ağır spor yapmaktan mutlak surettte kaçınmalıyız fakat genede iftar öncesi yapacağımız hafif hareketlerin tamamı depo yağlarımızı eriteceği için, iftarı beklerken hafif yürüyüşler bile bize çok iyi gelecektir.

3- İftar öncesi mutlaka kilomuza bakalım. İftar yemeginden sonrada tartılıp kendi kendimize kritik yapalım. İftar yemeginden sonra yaklaşık 2 kilo civarında bile kilo farkı görebiliriz, korkmayın bu aldığınız kilonun büyük çoğunluğu su dur.

4- İftarımızı kesinlikle bir bardak su ve bir zeytin tanesi ile açalım ve sanki bu zeytin tanesinin yiyebileceğimiz tek gıda olduğunu düşünelim ve en azından 10 dakika bekleyelim. Bu arada su içmek serbesttir.

5- İftar sofrasında ilk bir iki lokma yedikten sonra durup biraz diyet yapabileceğimizi düşünelim. Nede olsa bütün gün yemek yemedik ve su içmedik. Kimse bunu zorla bize yaptırmadı. Öyle ise biz nefsimize hakim olabildik. O zaman ilk bir iki lokmadan sonrada durup tekrar nefsimize hakim olabileceğimizi kendimize kanıtlayalım ve bununla gurur duyalım. Bunu başarabilirsek zaten herşeyi başarabilirz. 10 dakika geçtikten sonra tekrar, fakat azar, azar yemeye devam edelim. İftardan 2 saat sonra tekrar hafif birşeyler atıştıralım. Bu meyve olabilir veya yoğurt olabilir. Bunu ara gıda olarak düşünelim ve eğer mümkünse 2 saatte bir tekrarlayalım. Ama tekrarlarda asla abartmayalım hep azar azar yiyelim.

6- Yemekten sonra hafif hareket etmemizde yarar var, bu metabolizmamızı çalıştırmakta bize yardımcı olacaktır.

7- Gece yatmadan önce de hafif bir yoğurt , peynir veya ayran içelim.

8- Sahurda mümkün olduğu kadar kahvaltı şeklinde yemek yiyelim. Ağır yemeklerden uzak duralım.

9- İftar öncesi ve sonrası kilo farkını her gün daha da azaltmaya bakalım. İftar öncesi ölçtüğünüz kilonuzun, her gün 100 gr kadar düşük olmasına çalışalım. Eğer düşmediyse iftar öncesi biraz hareket ederek bunu sağlayabiliriz.

_________________
“ÖMÜR BOYU ZAYIF KALMIŞ OLANLAR, SADECE ACIKINCA YEMİŞ, DOYUNCA DURMUŞ İNSANLARDIR”

http://ayselce.blogspot.com

Aktif Üye
Aktif Üye
 
Yaş: 51
Kayıt: 30.08.2007
Mesajlar: 70
turkey.gif
 (Başlık yok)
 Pts 24 Ağu, 2009 21:37
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bugün 4. orucumu tuttum. Ramazanda akşama kadar yiyemediğim için ne kadar istesem de çok yiyordum. Ama bu defa yukarıdaki önerileri uygulamaya çalışıyorum. Bol su içmeye çalışıyorum. Orucumu açar açmaz 2-3 bardak su içiyorum. Sık sık masadan kalkıp yeme süremi uzatıyorum. Yavaş yavaş kilo vermeye de devam ediyorum.

Bu yolda olan herkese kolaylıklar dilerim...

_________________
“ÖMÜR BOYU ZAYIF KALMIŞ OLANLAR, SADECE ACIKINCA YEMİŞ, DOYUNCA DURMUŞ İNSANLARDIR”

http://ayselce.blogspot.com

  « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionSonraki başlık »

   

Bu konuya bakanlar:0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir

Çevrimiçi olanlar: Yok

 Forum Seçin:   


Couldn't update banners data

DEBUG MODE

SQL Error : 1264 Out of range value for column 'banner_view' at row 1

UPDATE phpbb_banner SET banner_view=banner_view+1 where banner_id IN ( 1, 2, 3, 4, 5)

Line : 34
File : page_tail.php
 


Telif Hakkı CC, Diyet Kardeşliği. Bazı Hakları Saklıdır.
Telif Hakkı © 2006, 2020. Diyet Kardeşliği orijinal fikri Elif Sami'ye aittir.