Tavuk protein kaynağıdır, yağ oranı düşüktür ve çabuk pişer. Bu yüzden diyet yapanların en çok tercih ettiği yemeklerdendir.Protein içeren gıdaların kan şekerini yükseltmediğini unutmayınız. Tavuğun da yararlı kısımlarını tüketerek fazla kalori alımını önlemiş olursunuz. Tavuk gibi protein içeren gıdaların sindirilmesi biraz zaman alır ve yemeğin tamamının sindirilmesini yavaşlatır ve zayıflamanıza yardımcı olur. Yeterli miktarda protein alımı tokluk hissi verir ve uzun süre sizi tok tutar. Bu şekilde de zamanla kilo verirsiniz.Tavuğu istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Izgarada, haşlanmış ya da fırında pişirerek tavuğun tadını çıkarabilirsiniz. Ama kızarmış tavuktan uzak durun.
Peki ya hindi? Hindiyi sadece şükran gününde pişiriyorsanız bunu sıklaştırmanızın tam zamanı! Hindi göğsü aslında az yağ içerir ve protein bakımından da zengindir.
Bu konuya bakanlar:0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir