Cevap Gönder  

Yeni Üye
Yeni Üye
 
Yaş: 42
Kayıt: 23.06.2006
Mesajlar: 19
Şehir: ankara
turkey.gif
 Kandil
 Cum 30 Mar, 2007 15:11
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Talihiniz Gözleriniz Kadar Berrak,
Kaderiniz Bakışınız Kadar Güzel,
Umudunuz Yarın Kadar Yakın,
Dualarınız Kabul ve Kandiliniz Mübarek Olsun...

_________________
http://www.blogcu.com/elif81

Aktif Üye
Aktif Üye
 
Yaş: 62
Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 130
blank.gif
 (Başlık yok)
 Cum 30 Mar, 2007 20:49
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Ne zaman ki, 'iyi ki'lerimiz 'keşke'lerimizden önde gider; O zaman hayatı yaşarız.Oysa, çoğumuzu hayat yaşıyor. 'İyi ki' lerle dolu bir yaşam dileğiyle.. İYİ KANDİLLER..!!



Mevlit Kandili

30 Mart 2007 Cuma gününü 31 Mart 2007 Cumartesi gününe bağlayan gece, mübarek ''''Mevlit Kandili''''

Allah rahmet eylesin, Çerkez dedem kandil gecelerinin biz Müslümanlar için, bulunmaz bir fırsat olduğunu hatırlatır, bütün samimiyetimizle Allah''a tövbe edip, dua etmeliyiz diye öğütlerdi..

Bu kutsal gecelerde yapılan hayır duaların yüzü suyu hürmetine Allah günahlarımızı af eder, ettiğimiz duaları da kabul eder derdi..
Sizi bilemem ama benim burnuma şimdiden mis gibi kandil simidi kokuları ve annemin yapmış olduğu un helvasının kokusu gelmeye başladı bile..

Mutlaka sizlerde benim gibi, her kandil gününde, kendi çocukluğunuzdaki kandil akşamlarını hatırlıyorsunuzdur..
Bizim evde, annemin kandil akşamlarında yaptığı ( kendi büyüklerinden gördüğü gibi ) olmazsa olmazımız vardır.. Ya helva ya lokma. Mutlaka yapılır bizim evde.. Bunun sebebi de kutsal gecenin hatırına rahmetlilerimizin ruhuna hediye olsun diye, hayır olarak dağıtılırdı. Bununla da bitmez, daha akşam ezanı okunmadan rahmetli büyüklerimizin ruhlarına böyle gecelerde mutlaka kuran okunur..

Biz çocuklarda haliyle bu telaşın içinde olurduk.. Çünkü annelerimizin hazırladığı tepsiler içindeki helvayı ve lokmaları konuya komşuya dağıtmak bizlerin göreviydi. Bizi ilgilendiren kısmı ise, kandil akşamlarında mahalle arkadaşlarımızla kendi aramızda düzenlediğimiz fener alayıydı..

Kandil akşamına, kız kardeşlerim ve ben komşu çocuklarıyla gündüzden hazırladığımız teneke konserve kutularının içinde yakacağımız mumları almakla işe başlardık.. O günkü harçlıklarımızla bakkal Salih amcanın kapısını epey bir aşındırırdık.. Akşam yemeğini telaş içinde yediğimiz gibi sokağa fırlamamız bir olurdu.

Mahalle arkadaşlarımızla büyük bir heyecan içinde buluşur, tıpkı fener alayındaki gibi, boş konserve kutularının içine mumları yerleştirir ve yakardık. Sonra da hepimiz asker gibi sıraya dizilir, hep bir ağızdan kandil şarkımızı söylemeye başlardık..

Yağ parası mum parası
Akşam oldu kandil parası
Yağ parası mum parası
Akşam oldu kandil parası

Biz çocukların koro halinde söylediği şarkıyı duyan duymayan kim varsa bütün komşu teyzelerimiz ve amcalarımız da pencerelere kapılara çıkarlardı.. Bizler tatlı bir heyecan içinde, ellerimizdeki konserve kutularına bırakılan şeker ve harçlıklara gözlerimiz yıldız, yıldız bakardık.

O günlerimi anarken bir yandan da yaşadığımız bu günleri düşünüyorum.. Ne dünya aynı kaldı, ne ben aynı kaldım, ne ülkem.. Her gün bir önceki günümüzü arar olduk..

Bu gece ve böyle gecelerde duaların gücüne daha sıkı sarılmalıyız ve yalvarmalıyız Allah''a.

Dünyamızın ve memleketimizin içinde bulunduğu türlü sıkıntılardan ve çeşitli problemlerden uzak olmasını, huzura kavuşmasını, nefret ve kötü duyguların yerine, sevginin anlayışın kardeşliğin, savaşların yerine barış rüzgarlarının egemen olmasını dileyeceğim, Allah''tan bu gece..

Türk İslam Aleminin Mübarek Mevlit Kandili Kutlu Olsun..

''''Mevlit kandili : Hz. Peygamber Efendimizin, doğum yıldönümü dolayısıyla hayır ve dualarla kutladığımız günün adı.''''


''''Melekler yüreğinizden öpsün''''

Yedi düvel gönüllere beyaz düşler paylaşımıdır..

(Sabiha Rana)
(Alıntıdır.)

_________________
[b]http://hayateylul.blogcu.com[b]

  « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionSonraki başlık »

   

Bu konuya bakanlar:0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir

Çevrimiçi olanlar: Yok

 Forum Seçin:   


Couldn't update banners data

DEBUG MODE

SQL Error : 1264 Out of range value for column 'banner_view' at row 1

UPDATE phpbb_banner SET banner_view=banner_view+1 where banner_id IN ( 1, 2, 3, 4, 5)

Line : 34
File : page_tail.php
 


Telif Hakkı CC, Diyet Kardeşliği. Bazı Hakları Saklıdır.
Telif Hakkı © 2006, 2020. Diyet Kardeşliği orijinal fikri Elif Sami'ye aittir.