Cevap Gönder  

Yeni Üye
Yeni Üye
 
Yaş: 43
Kayıt: 09.05.2006
Mesajlar: 12
Şehir: İzmir
turkey.gif
 Yağsız yoğurt
 Cum 12 May, 2006 13:55
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Yağsız yoğurt tüketen insanlarda vücuttaki yağların yüzde 61, göbek bölgesindeki yağlarınsa yüzde 81 oranında azaldığı saptandı. 12 hafta süren araştırmada, yağsız yoğurt tüketen ve kilo sorunu bulunan deneklerin, düşük kalsiyum diyeti uygulayan deneklere göre, yüzde 22 daha fazla kilo verdiği gözlendi. Bu deneklerde, vücuttaki yağların yüzde 61, göbek bölgesindeki yağlarınsa yüzde 81 oranında azaldığı belirlendi.

Tennesee Üniversitesi’nde, diyet uygulayan 34 denek üzerinde araştırma yapıldı. Yağsız yoğurt diyeti uygulanan deneklere, günde üç kez bin 100 miligram kalsiyum içeren yoğurt verildi. Diğer diyet grubunaysa 500 miligram kalsiyum içeren farklı bir diyet uygulandı. Tüm denekler, günlük normal kalori alımından 500 kalori daha az tüketti. Yağsız yoğurt diyeti uygulanan deneklerde, kaslardaki yağların azaldığı belirlendi. Kasların kalori yakılmasında önemli rol oynadığına değinen uzmanlar, bazı diyet programlarında kilo vermek isteyenlerde kas kaybının da meydana gelebildiğini belirtiyor. Yağsız yoğurt diyetinde, vücuttaki kasların da dengelenebildiği saptandı.

Göbekteki yağlar kalp, şeker, inme ve kanser riskine neden oluyor

Göbekteki yağların genellikle erkeklerde çeşitli hastalıkların risk faktörü olduğu, yağsız yoğurt diyetinin göbekteki yağların yüzde 81’ini eriterek, hastalık risklerini de elimine edebildiği gözlendi. Göbekteki yağların, kalp, şeker ve inme riskini körüklediği, bazı kanser risklerini yükselttiği biliniyor. Düşük kalsiyum diyeti uygulayanlara göre, yağsız yoğurt diyeti uygulayanlarda bel kısmının, iki buçuk santim incelebildiği kaydedildi.

Yeterli oranda kalsiyum tüketmenin, vücuttaki yağların çözülmesini sağladığı, vücutta yeni yağ birikmesini önleyebildiği belirlendi. Yağsız yoğurt temelli kalsiyum diyeti uygulayanlarda kemik yoğunluğu da normal seyrini koruyabiliyor. Günde üç kez her seferinde 180 gram yağsız yoğurt tüketenlerin, üç servis yağsız yoğurttan sadece 300 kalori aldığı biliniyor.


Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
Yaş: 45
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 483
Şehir: İstanbul
turkey.gif
 (Başlık yok)
 Cmt 13 May, 2006 20:45
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Süt ürünleri ve içlerinden yoğut en sevdiğim yiyecekler diyebilirim. Nedense onları yağsız tüketmek hiç cazip gelmiyordu. Bu yazından sonra niyetlendim bakalım. Çünkü ben de göbek kısmından palazlananlardanım.
Sağol canım.

_________________
[email protected]

Aktif Üye
Aktif Üye
 
Yaş: 46
Kayıt: 14.05.2006
Mesajlar: 306
turkey.gif
 (Başlık yok)
 Pzr 14 May, 2006 06:17
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

ya saçma olcak biliyorum ama çok komik
geçen gün marketten süt alacktım baktım yağsız olanı daha ucuz
waay be dedim "iki kere kazandın HeEY Red"

ayrıca sanırım normalinden ucuz olan tek diyet ürünüydü o süt Smile

_________________
yemek tarifi http://redkidrestaurant.blogspot.com
program ve servisler tanıtımı http://tanitimlar.blogspot.com/
filmler http://divxizm.blogspot.com

Yeni Üye
Yeni Üye
 
Yaş: 46
Kayıt: 28.05.2006
Mesajlar: 5
turkey.gif
 (Başlık yok)
 Pts 05 Haz, 2006 17:57
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

cıddımısın madem kılo verdırıyor tukettıgım zaman karnım nıye daha cok acıkıyor o zaman:(


Aktif Üye
Aktif Üye
 
Yaş: 45
Kayıt: 05.05.2006
Mesajlar: 133
Şehir: istanbul
turkey.gif
 (Başlık yok)
 Cum 06 Ekm, 2006 17:17
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

su kalori hesaplama isinden hep nefret ettim boyle giderse hepde nefret edicem..
ne bu yaa boyle hayat gecermi arkadaslar..???


Yeni Üye
Yeni Üye
 
Yaş: 42
Kayıt: 18.12.2006
Mesajlar: 18
blank.gif
 (Başlık yok)
 Pts 18 Arl, 2006 18:50
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

bence yoğurdun yağlısı yada yağsızı değil doğal olanı daha makbuldur. bence eğer imkanınız varsa kendiniz yapın zaten diyettede önemli olan doğal ürünleri tüketmek değilmi? Embarassed


Üye
Üye
 
Yaş: 58
Kayıt: 09.12.2006
Mesajlar: 42
turkey.gif
 (Başlık yok)
 Sal 19 Arl, 2006 02:19
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

doğuru. ama açık sütten yaparken sütü pişirirken vitamin ve mimeral kaybı olur. o yüzden UHV paketli sütlerden yapmanızıo tavsiye ederim..

_________________
Skype Adı: tunisnowboarder
Ulaşabilirsiniz...

  « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionSonraki başlık »

   

Bu konuya bakanlar:0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir

Çevrimiçi olanlar: Yok

 Forum Seçin:   

Telif Hakkı CC, Diyet Kardeşliği. Bazı Hakları Saklıdır.
Telif Hakkı © 2006, 2020. Diyet Kardeşliği orijinal fikri Elif Sami'ye aittir.