Cevap Gönder  

Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
Yaş: 45
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 483
Şehir: İstanbul
turkey.gif
 İnterrail
 Cum 10 Kas, 2006 09:06
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

INTERRAIL, Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından uygulanan, gezginlere ucuz ulaşım olanağı sağlamayı amaçlayan bir pas bilet uygulamasıdır. Aynı biletle, istenen yerde ve zamanda istenen trene binme olanağı sağlar.

Inter Rail herkesin grup olarak yolculuk yaptığı ya da yalnızca Inter Rail bileti olanların bindiği özel bir tren değildir.

KİMLER ALABİLİR?

Bugüne dek yalnızca 26 yaşından küçük gençlere tanınan, tek biletle 30 ülkede, ucuz ulaşım olanağı, farklı fiyat uygulaması ile artık tüm gezginlere sunulmaya başlandı. Artık yaş sınırı olmadan herkes Interrail bileti alabilmektedir.


KAÇ BÖLGE VAR? HANGİ ÜLKELERDE GEÇERLİ?

INTERRAIL üyesi ülkeler konumlarına göre 8 bölgeye ayrılmışlardır:
A BÖLGESİ : İngiltere / Kuzey Irlanda / Serbest İrlanda

B BÖLGESİ : İsveç / Norveç / Finlandiya

C BÖLGESİ : Danimarka / Almanya / Avusturya / İsviçre

D BÖLGESİ : Polonya / Çek Cum. / Slovak Cum. / Macaristan / Hırvatistan

E BÖLGESİ : Fransa / Belçika / Hollanda / Lüxemburg

F BÖLGESİ : İspanya / Portekiz / Fas
G BÖLGESİ : İtalya / Slovenya / Yunanistan / Türkiye

H BÖLGESİ : Bulgaristan / Romanya / Sırbistan-Karadağ / Makedonya


GİTMEK İSTEDİĞİM ÜLKELERİ BİRLEŞTİREREK YENİ BÖLGELER OLUŞTURABİLİR MİYİM?

Hayır. Mutlaka yukarıdaki bölgeleri kullanmak durumundasınız. Gitmek istediğiniz ülkeler kaç bölgede yer alıyorsa o kadar bölgeyi kapsayan bilet almalısınız.

SÜRESİ NE KADAR?

Tek bölge kullanılması halinde 16, iki bölge kullanilmasi halinde 22 gün, 3 veya daha çok bölge kullanılması halinde 30 gün. Bu süreyi 2. bir INTERRAIL kartı alarak 60 güne uzatabilirsiniz.

16 GÜNDEN DAHA KISA INTERRAIL VAR MI?


Yok. Ancak 30 günlük ya da 16/22 günlük Interraili alarak isterseniz daha kısa seyahat edebilirsiniz.

INTERRAIL BİLET ÜCRETLERİ

Interrail bilet ücreti yaşınıza ve kullanacağınız bölge sayısına göre değişkenlik göstermektedir.
Bölgeler Geçerlilik
Süresi 26 Yaş Altı 26 Yaş Üstü
EURO YTL EURO YTL
1 Bölge 16 Gün 195.00 390,00 286.00 572,00
2 Bölge 22 Gün 275.00 550,00 396.00 792,00
Tüm Bölgeler (Global) 1 Ay 385.00 770,00 546.00 1,092,00
Istanbul-Pythion-Istanbul 13.20 26,40
Istanbul-Kapıkule-Istanbul 15.00 30,00
* TCDD'nin saptadığı EURO kuru : 2,0000.-YTL
* 5-12 yaşları arasındaki çocuklar için 26 yaş üstü ücretleri üzerinden %50 indirim uygulanır.


EURO DEĞERİ

INTERRAIL biletleri için uygulanan EURO değerleri her ay başı DDY tarafından saptanmaktadır ve genellikle gazetelerde yayınlanan EURO değeriyle farklılık göstermektedir. Biletinizi alırken EURO olarak ödeme kabul edilememekte, DDY'nin saptamış olduğu EURO kuru üzerinden hesaplanan TL bilet ücretlerini ödemeniz gerekmektedir.


BU FİYATLARA EK OLARAK ÖDEYECEĞİM BİR ÜCRET VAR MI?

İstanbul'dan çıkışın trenle yapılması halinde Bilet Ücretleri sayfasında belirtilen fiyatlara ek olarak İstanbul - Pythion - İstanbul (13.26 EURO) veya İstanbul - Kapıkule - İstanbul (14.94 EURO) bileti alınması gereklidir.
Rezervasyonun gerekli olduğu hatlarda trene binmeden önce rezervasyon yaptırmanız ve ücretini ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca rezervasyon gerekmemesine karşın yoğun hatlarda ayakta kalmamak için rezervasyon yaptırmanız halinde de aynı ücreti ödemeniz gerekmektedir.
INTERRAIL sadece normal, 2. mevki trenlerde geçerli olduğu için Intercity, EuroCity, TGV vb. gibi hızlı trenlerin kullanılması halinde ek bir ücret ödemeniz gerekmektedir .

INTERRAIL BİLETİ KONAKLAMAYI KAPSIYOR MU?

Hayır. Interrail bileti sadece bir tren pas biletidir. Konaklama, rehberlik, vb. gibi hizmetleri kapsamaz. Ancak Interrail'cilerin genelde tercih ettikleri hostel adreslerini Gençtur'dan temin edebilirsiniz.

NE ZAMAN BAŞLIYOR?


Başlama tarihini siz saptıyorsunuz. Dolayısıyla yılın herhangi bir tarihinde yolculuğa başlayabilirsiniz.

NEREDEN - HANGİ ÜLKEDEN BAŞLIYOR?

Interrail'inizi istediğiniz ülkeden başlatabilirsiniz. İsterseniz Türkiye'den başlatarak Bilet Ücretleri sayfamızda belirtilen ek ücretleri ödeyerek başka masraf yapmadan gezinizi tekrar trenyolu ile Türkiye'de bitirebilirsiniz. Ya da istediğiniz ülkeye başka bir yolla ulaşıp Interrail'inizi oradan başlatır ve zamandan kazanmış olursunuz.

NE ZAMAN VE NASIL ALABİLİRSİNİZ?


Inter Rail biletini yolculuğunuzun başlamasından en erken 3 ay önce alabilirsiniz. Böylece kur artışlarından etkilenmemiş olursunuz. Ama yola çıkış tarihinizden bir gün önce de bilet alabilirsiniz.

BİLETİ ALIRKEN NELER GEREKİYOR?

Bilet almak için büromuza gelirken, bilet ücreti ile biletinizin üstüne pasaport numaranız işlendiği için pasaportunuzu getirmeniz yeterlidir.

BİLETİNİZİ NEREDEN ALABİLİRSİNİZ?

Biletinizi Gençtur'dan ve Demiryolları'ndan alabilirsiniz.

YOLCULUKLARDAN ÖNCE REZERVASYON YAPTIRMAM GEREKİYOR MU?

Sadece rezervasyonun gerektiği hatlarda rezervasyon yaptırmak zorundasınız. Diğer hatlarda rezervasyon yaptırmadan boş bulduğunuz koltuğa oturarak yolculuğunuzu yapabilirsiniz. Ancak yoğun hatlarda yer bulamama ihtimaliniz oldukça güçlüdür.

YER BULAMAMA, REZERVASYON YAPTIRAMAMA DURUMUNDA SEYAHATİME DEVAM EDEBİLİR MİYİM?

Evet. Ayakta seyahat ederek yolculuğunuza devam edebilirsiniz.

INTERRAIL BİLETİM İLE HANGİ TRENLERİ KULLANABİLİRİM?

Banliyö trenleri haricinde şehirlerarası tüm trenleri kullanabilirsiniz. Ancak INTERRAIL sadece normal, 2. Mevki trenlerde geçerli olduğu için Intercity, EuroCity, TGV vb. gibi hızlı trenlerin kullanılması halinde ek bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Ek ücret ödeyerek 1. mevki veya yataklı kompartımanlarda seyahat etme olanağına da sahipsiniz.

2. SINIF TRENLER KÖTÜ MÜDÜR?

Avrupa'da 2. sınıf kompartımanların konforu Türkiye'deki Mavi Tren ya da Boğaziçi Expresi ayarındadır. Birinci sınıf kompartımanların tek farkı fiyatıdır.

VİZE?

Yolculuğa başlamadan önce geçeceğiniz ve Türklerden vize isteyen tüm ülkelerden vizelerinizi almış olmanız gerekmektedir. Başka ülkelerde ve sınırlarda vize almak için başvuramazsınız. Vize başvurusu sırasında Inter Rail biletini göstermeniz vize almanızı kolaylaştıracaktır.

Schengen Ülkeleri olarak anılan 14 Avrupa ülkesi ortak vize uygulamasına geçmişlerdir. Schengen vizesi ile tüm Schengen üyesi ülkeleri aynı vizeyle gezebilirsiniz.

Schengen'e Üye Ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İspanya, İtalya, İsveç, Hollanda, Lüksemburg, Norveç, Portekiz, Yunanistan.

INTERRAIL BİLETİNİN TARİHİNİ DEĞİŞTİREBİLİR MİYİM, İADESİ VAR MI?

Interrail biletinin tarihi bir defaya mahsus olmak üzere başlangıç tarihinden önce olmak koşuluyla DDY tarafından değiştirilmektedir. İkinci bir değişiklik isteminde ise aşağıdaki satırlarda belirtilen iade işlemi uygulanır ve yeni bir bilet alınır. Interrail biletinin iadesi ise ancak yolculuk tarihinden önce belli bir kesinti ile DDY tarafından yapılır. Yolculuk tarihinin başlaması halinde kesinlikle iade söz konusu değildir. Biletin kaybolması halinde de yenilenmesi söz konusu değildir.

BU SEYAHAT NE KADARA MAL OLUR?

Bu geziniz sırasında bilet, hostellerde konaklama ve yemek gibi masraflarınız için 750-1000 $ harcarsınız. Kişisel harcamalarınız (sigara, içki vb) ve lüks tutkunuz (hostel yerine otellerde konaklama vb) bu harcama miktarını yükseltebilir. Macera tutkunuz (parklarda ve istasyonlarda uyuma, uzun gece yolculukları yaparak trenlerde uyuma seçenekleri) de giderlerinizi azaltacaktır.

Alıntı


Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
Yaş: 45
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 483
Şehir: İstanbul
turkey.gif
 (Başlık yok)
 Pzr 12 Kas, 2006 16:18
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Daha geniş bilgi için http://groups.yahoo.com/group/interrail-tr/ grubuna üye olmanın tavsiye edilir.

_________________
[email protected]

  « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionSonraki başlık »

   

Bu konuya bakanlar:0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir

Çevrimiçi olanlar: Yok

 Forum Seçin:   

Telif Hakkı CC, Diyet Kardeşliği. Bazı Hakları Saklıdır.
Telif Hakkı © 2006, 2020. Diyet Kardeşliği orijinal fikri Elif Sami'ye aittir.