Cevap Gönder  

Yeni Üye
Yeni Üye
 
Yaş: 42
Kayıt: 06.10.2011
Mesajlar: 7
Şehir: istanbul
turkey.gif
 Greyfurt Yiyerek Sağlıklı Kalın ve Kilo Verin
 Çar 12 Ekm, 2011 14:50
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Greyfurt 18.yüzyıldan beri bilinen bir meyvedir. Greyfurtun kökeni tam olarak anlaşılamasa da kesin olan bir şey vardır: greyfurt yeryüzünde bulunan en sağlıklı yiyeceklerden bir tanesidir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir ve greyfurtun sağlığa faydaları sürekli olarak araştırmalara konu olmaktadır.



Greyfurt zengin C vitamini kaynağıdır. C vitamini bağışıklık sistemini düzenler ve soğuk algınlığı gibi durumlarda vücudun iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca C vitamini bazı hastalıklara karşı da koruma sağlar. Araştırmalar C vitamini bakımından zengin meyve ve sebzelerin kalp hastalıkları, çarpıntı ve kanser riskini azalttığını göstermiştir.

Greyfurt C vitamini bakımından zengindir. Bunun yanı sıra, greyfurt bol miktarda lif, potasyum ve A vitamini içerir. Greyfurtun içinde bulunan çözünebilen lif sayesinde kolesterol seviyesi azalır. Greyfurt suyu da içebilirsiniz ama greyfurt suları greyfurtun kendisinde bulunan lif miktarı kadar lif içermez.

Yapılan bir araştırmaya göre günde 2-4 porsiyon greyfurt yiyen kişilerin böbreklerinde taş oluşunu engellenmektedir. Greyfurt karaciğerlerin temizlenmesi açısından da oldukça önemli bir meyvedir.

Greyfurtun sadece sağlığa faydaları yoktur. Greyfurt zayıflama

k isteyenler için de oldukça faydalıdır. Araştırmalar greyfurt yiyerek ya da greyfurt içerek zayıflanabileceğini kanıtlar niteliktedir. 100 katılımcı ile yapılan araştırmada katılımcıları ayda 4-5 kilo verdikleri gözlemlendi.



Greyfurt yiyerek sağlıklı kalın ve zayıflayın. Greyfurt son zamanlarda diyet yapanların vazgeçilmez meyvelerinden biri haline geldi. İlaç tedavisi görüyorsanız greyfurt yemeden ya da greyfurt suyu içmeden önce doktorunuza başvurun.


  « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionSonraki başlık »

   

Bu konuya bakanlar:0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir

Çevrimiçi olanlar: Yok

 Forum Seçin:   

Telif Hakkı CC, Diyet Kardeşliği. Bazı Hakları Saklıdır.
Telif Hakkı © 2006, 2020. Diyet Kardeşliği orijinal fikri Elif Sami'ye aittir.