Cevap Gönder  

Yeni Üye
Yeni Üye
 
Yaş: 59
Kayıt: 20.09.2006
Mesajlar: 12
blank.gif
 Bu diyetlere aldanmayın
 Pts 09 Ekm, 2006 23:21
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Uzmanlar, zayıflamak isteyenlerin "şok diyet" olarak nitelendirilen, kısa sürede fazla kilo vermeyi sağlayan diyetlere aldanmamalarını öneriyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu, şişmanlığın birçok kişinin ortak derdi olduğunu, bu nedenle çok sayıda diyet önerisi bulunduğunu, ancak bilimin bu diyetlerin küçük bir bölümünü doğru kabul ettiğini söyledi.

Şişmanlığın bir estetik sorun olmaktan öte bir hastalık olarak kabul edildiğini, artık kilolu olan kişilerin sağlığı için zayıflama çabasında olduğunu anlatan Sangu, yapılan araştırmaların, kilo vermenin sayısız faydasını ortaya koyduğunu vurguladı.

Sangu, bir kişinin kilo vermeye başladığı andan itibaren insülin direncinin düştüğünü, dokuların insülini kullanmaya başladığını, kan şekerinin dolayısıyla açlığın kontrol altına alındığı belirtti.

Kilo kaybının kolesterol ve yüksek tansiyonu düşürdüğünü, kalp-damar hastalığı riskini azalttığını, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, hatta depresyona yatkınlığın bile azaldığını ifade eden Sangu, "Ancak tüm bu yararlar kontrollü ve dengeli bir şekilde kilo verildiği zaman ortaya çıkıyor. Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için haftada 0,5-1 kilogram kaybı yeterlidir. Vücut ağırlığının yüzde 10-15'ini kaybetmek pek çok hastalık riskini azaltabilir" dedi.

ÖNCE SAĞLIK

Zayıflama diyetlerinin kişinin günlük makro ve mikro besin ögesi ihtiyaçlarını karşılaması, damak tadına ve sosyal yaşamına uygun, varsa sağlık problemlerine çözüm getirici tıbbi öneriler içermesi gerektiğini dile getiren Sangu, kısa sürede kilo vermeyi hedefleten ve bu kurallara uymayan pek çok diyetin mevcut olduğunu bildirdi.

"Yanlış diyetleri uygulayarak hızla zayıflayanlar aynı hızla kilo alırlar, üstelik sağlıklarından da olurlar" diyen Sangu, hızlı kilo verdiren diyetleri ve zararlarını şöyle sıraladı:

-Sihirli şok diyetler: Kısa sürede ağırlık kaybı sağlar, ancak hızlı kaybedilen ağırlık, yağdan değil yağsız kitleden oluşur. Eski beslenme alışkanlıklarına geri dönüldüğünde kaybedilen ağırlığın korunması mümkün olmaz, daha fazla kilo artışı olur.

-Çok düşük kalorili diyetler: 500-800 kalori veya daha az enerji gereksinimine göre düzenlenmiştir. Kaybedilen ağırlığın korunmasına yönelik değildir. Çeşitli minerallerin kaybı ve ölümle sonuçlanabilir.

-Özel ürünleri öneren diyetler: Kişiler doğru beslenme alışkanlığı kazanmadıkları için ağırlıklarını koruyamazlar. Yetersiz ve dengesiz bir beslenme türü olduğu için çeşitli sağlık sorunlarına da neden olur.

-Tek besine dayalı diyetler: Monoton ve can sıkıcıdır, besin ögeleri yetersizliğine neden olur. Çok kısa sürelerde fazla kilo kayıpları sağlansa da kilo kaybı kalıcı olmaz.

-Su içme diyeti: Yemek yeme yerine acıktıkça suyun tercih edildiği diyette hiçbir besin alınmadığından hızlı kilo kaybı gözlenmekte, fakat uzun süre devamında sağlık problemleri oluşmaktadır, kilolar hızla geri alınır.

-Öğün atlama: Öğün atlama ile birlikte vücut çalışma hızı düşer. Kilo verme hızı azalır veya durur.

-Yağsız yemek yeme: Sağlıksız ve hatalıdır. Yağda eriyen vitaminler vücutta yeterince emilmez. Uzun süre yağsız diyet uygulaması bağırsakları yavaş çalıştırır, kabızlık oluşur.

-Kalori hesabına dayalı diyet: Yetersiz ve dengesiz beslenme söz konusudur.

-Yanlış diyetlerle önerilen ilaçlar: Kolay yoldan kilo vermeyi amaçlar.

İlaç, bitkisel diyet takviyeleri doktor kontrolü olmaksızın tercih edilir. Sağlık açısından risk oluşturur.

-İdrar söktürücü ilaçlar ve saunalar: Su kaybı gerçekleşir, sahte kilo kaybı olur, sağlığı tehdit edicidir.

-Protein-karbonhidrat ayıran diyetler: Vücudun asit-baz dengesini bozar, kolesterolü artırır, tansiyon ve kalp-damar hastaları için zararlıdır. Sadece et ve salata ağırlıklı listeler karbonhidrat ihtiyacını çok düşürür ve vücuda zarar verir, davranış değişikliği yapmadığı için tekrar kilo aldırır.
www.24haber.comwww.24haber.com


Aktif Üye
Aktif Üye
 
Yaş: 39
Kayıt: 14.06.2006
Mesajlar: 514
Şehir: Gökyüzü :)
turkey.gif
 (Başlık yok)
 Sal 10 Ekm, 2006 09:18
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Katılıyorum kesinlikle,

Diyet yaparken asla kalori saymadım,öğün atlamadım,yağ ihtiyacımızı badem,ceviz,fındık,balık yağından aldım,ilaç kullanmadım....

Çok sağlıklı bir diyet uyguladım herşeyden de yedim haLA da yiyoruum Smile

İnsanlar diyet yaparken şunu akıllarından çıkarsınlar 1 ayda 15-20 kg veremezsiniz.Verseniz bile SAĞLIKLI olmaz ..!!

_________________
A dan Z ye kadın platformu

www.bizimkadinlarimiz.com

Yeni Üye
Yeni Üye
 
Yaş: 43
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 16
blank.gif
 (Başlık yok)
 Sal 10 Ekm, 2006 17:21
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

tetrilejyon sana katılıyorum ve bu bilgiyi bizimle paylaştıgın icin teşekkurlerimi sunarım


Yeni Üye
Yeni Üye
 
Yaş: 31
Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 4
blank.gif
 (Başlık yok)
 Çar 02 Haz, 2010 05:00
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

[B] Seni tebrik ederim gerçekten güzel bi konuya değinmişsin. Ben de 10 kilo vermiştim ama hepsini geri aldım! Sad demek ki bu diyetlerin kalıcılığı yok bunu herkes bilsin ve sadece sağlıklı beslensin lütfenn! ve beraber zayıflayalım hepinizi öpüyorum Smile


Yeni Üye
Yeni Üye
 
Yaş: 39
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 11
turkey.gif
 (Başlık yok)
 Sal 12 Nis, 2011 14:19
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

çok doğru şeyler yazmışsınız çok teşekkürler


Yeni Üye
Yeni Üye
 
Yaş: 39
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 11
turkey.gif
 (Başlık yok)
 Sal 12 Nis, 2011 14:20
Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

çok doğru şeyler yazmışsınız çok teşekkürler


  « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionSonraki başlık »

   

Bu konuya bakanlar:0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 0 Misafir

Çevrimiçi olanlar: Yok

 Forum Seçin:   


Couldn't update banners data

DEBUG MODE

SQL Error : 1264 Out of range value for column 'banner_view' at row 1

UPDATE phpbb_banner SET banner_view=banner_view+1 where banner_id IN ( 1, 2, 3, 4, 5)

Line : 34
File : page_tail.php
 


Telif Hakkı CC, Diyet Kardeşliği. Bazı Hakları Saklıdır.
Telif Hakkı © 2006, 2020. Diyet Kardeşliği orijinal fikri Elif Sami'ye aittir.